utorak, 17. prosinca 2013.

Usporedna recenzija: Bourjois healthy balance vs. Rimmel stay matte

Danas vam donosim(o) vrlo traženu recenziju u blogerskim vodama općenito :D
Ja osobno nisam isprobala Rimmel stay matte puder u kamenu, ali zato moja prijateljica Andrea jest :) I oh, koja slučajnost, i ona je blogerica! Njezin blog možete cherikati na OVOM linku i to pogotovo ako vas zanimaju recenzije budget-friendly proizvoda :)

Samo da napomenem da swatcheva neće biti jer budimo realni...ne vide se baš na ruci bogzna što, a na licu ga ne želim fotkat jer mi spomenuto nije u nekom reprezentativnom stanju trenutno :)
P.S. Nas dvije imamo dosta masnu T-zonu općenito, te lice sklono aknama , pa to uzmite u obzir tijekom čitanja (a i biti će spomenuto).

Prvo vam donosim Andreino mišljenje o Rimmel Stay matte puderu:
'' Moram napomenuti da imam masnu kožu, proširene pore sa zatvorenim komedonima i pazim koje proizvode koristim. Rimmel Stay matte je primjer dobrog omjera cijene i kvalitete. Bez ikakvog matirajućeg pudera moja koža po normalnoj temperaturi (20 C) dobiva masni sloj, pogotovo čelo-nos-brada tj Tzone, nakon pola sata stavljanja makeupa. Koristim nijansu 001 TRANSLUCENT koja nema neko prekrivanje ali nije ni prozirna. Daje vam dodatno prekrivanje da bi sve izgledalo malo bolje. Stay Matte puder u kamenu na mojoj koži kontrolira ulje oko 3-4 sata nakon stavljanja(što ne uključujem jako hladne zimske dane). Nježan je na dodir, lako se blenda, a što se tiče pora može ih začepiti ali ja ga stavljam na t-zonu jer volim malo sjaja na obrazima, gdje i imam najviše problema, da mi lice ne izgleda bezživotno. Možda ne bi bio dobar odabir za cijelo lice nekog tko ima puno problema sa aknama. Za to bi ipak preporučila Healty Mix jer mi je pouzdaniji. Što se tiče pakiranja dobije se puno proizvoda za 40 kn, čak 14g. Dolazi u plastičnoj posudici na čepom na odvrtanje što mi se baš i ne sviđa. Čini se da su više uložili u funkcionalnost proizvoda. Isto tako kod nas nema puno izbora nijansa pa je to još jedna loša strana. ''

(Slika preuzeta sa ovog bloga) - picture is taken from this blog



A sada slijedi moje mišljenje o Bourjois healthy balance puderu u kamenu:

Kao što znate, ja već duže vrijeme vodim borbu sa aknama i masnom T-zonom koja je nešto uporna, pa se i dalje sjaji, a sjaj se proširio i na obraze. Zbog toga sam bila u potrazi za dobrim matirajućim puderom koji bi mi držao puder netaknutim barem 5 sati.
Bourjois je u tome donekle uspio, kažem donekle jer ne očekujem da će mi matirati baš cijeli dan i da se i tokom tih 5 sati neće pojaviti niti malo sjaja.
Puder dolazi u preslatkom pakiranju koje je mene na prvu oduševilo jer unutar postoji i dodatan bonus - ogledalce :) To je zaista praktično ako ga nosite svuda sa sobom. Gramaža mu je u odnosu na Rimmel mana jer ima ''samo'' 9 grama, čak 5 manje nego Rimmel.
Izuzetno lako klizi po licu i dobro se upija i stapa sa vašom prirodnom bojom kože, naravno ukoliko izaberete pravu nijansu. Eh da, ovo nije translucent puder, već ćete se morat malo pomučiti da nađete nijansu koja vam odgovara. Ja sam se pri odabiru nijanse ravnala po nijansi Healthy mix tekućeg pudera, te sam istu uzela i za puder u kamenu i nisam pogriješila. 53 beige clair nijansa je pogodak za mene.
Vidljivo matira i zaglađuje kožu tijekom 4-5 sati što je meni zadovoljavajuće za tu cijenu. A cijena je 67 kuna, naspram 40 kuna za Rimmelov puder.




Ako padate na ambalažu, ali i donekle bolje matiranje i finiju teksturu, savjetujemo vam da izdvojite tih 27 kuna više No, ako vam je stiska sa džeparcem i ne padate na oku ugodnu ambalažu te vam čvrstoća iste nije bitna - pravi izbor za vas je Rimmel stay matte.

Koji biste vi izabrali?

Do sljedećeg tipkanja,
Ivana & Andrea. <3

Broj komentara: 8:

  1. Odlicna recenzija cure! ;))
    Imam Rimmelov a sad želim probati i ovaj Bourjois, iako mi ben nye puder trenutno savrseno matira :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zahvaljujemo se :))
      Eh, ben nye je moja tiha patnja iako svi govore kako je preeeepun talka (kao da svi matirajući nisu :/).
      Vjerujem da lijepo matira :)

      Izbriši
  2. Mislim da sam ja i trazila ovu recenziju pa cu prvo da ti se zahvalim :)))
    Imam rimmel stay matte i dobar mi je, sad i ben nye koji mi bolje matira od stay matte ali padam na ambalazu a i u petak imamo 30% na bourjois pa mislim da cu ga uzeti :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma nema na čemu :) :)
      Nadam se da će te dobro služiti ako si ga kupila :D

      Izbriši
  3. koristila sam oba. i to prvo rimmel pa onda kasnije bourjois. svaki od njih ima svoje mane. rimmel je jako punio pore, ali je na licu svejedno bolje izgledao od bourjois, jer je bourjois meni jako oksidirao, spadao u flekama, a čak i nemam masno lice. Rimmel ima užasnu ambalažu, sam se odvrtao i spadao u neseseru kada putujem...matiraju gotovo jednako, možda blagu prednost dajem rimmelu u tom pogledu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si nasla odgovarajuci puder za sebe :)

      Izbriši
  4. Probala sam oba, a trenutno koristim Bourjois, istu tu nijansu koju imas i ti 53 . Biram Bourjois jer je neprimjetniji i svilenkastiji na licu ako ga nanosim preko tecnog pudera ili BB kreme. I to mi je jako bitno jer ne zelim izgledati zamalterisano. sto se matiranja tice kako imam normalnu kozu, ok su mi oba, ali kazem- zbog finisha na licu, prednost dajem Bourjois puderu. I da,pakovanje mu je bolje jer mi se na Rimmelovom stalno skida polopac, sav je neki klimav.
    Inace, ako imate akne predlazem vam da predjete na pudere bez talca, matirajte lice onim transparentnima sa silicom, puno bolje matiraju, a nisu komedogeni.
    Jos jedan odlican drogerijski puder kod nas je Loreal true match kameni- za neka 3 evra je skuplji od Bourjois, ali mozda je koju mrvicu i bolji.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je Bourjois bolji :D i hvala na preporuci, bas cu ga pogledati drugi put kad cu biti u prilici :)

      Izbriši

Hvala na komentaru i ugodan dan!
:)